En dedikerad hörna att tillaga och avnjuta kaffe i är det perfekta tillhållet för en kaffenörd. Läs vidare nedan för tips på hur du fixar skönaste kaffehörnan.

Hitta rätt plats

En kaffehörna gör sig bra i köket, men kan ställas i ordning var du vill. Många har gott om utrymme i vardagsrummet, och där passar en trevlig kaffehörna bra för att njuta av en kopp kaffe framför teven eller fika med en gäst eller två. Enda nackdelen är om du vill förbereda och dricka kaffet på samma ställe, men inreder du nära ett vägguttag kan du ha kaffekokare och/eller vattenkokare och exempelvis en fransk press redo, och hämta vatten från köket eller ha en försluten vattenbehållare på plats. Under sommarhalvåret flyttar du med fördel ut kaffehörnan på balkongen eller verandan. Inomhus kan du inreda nära ett fönster för ljusinsläpp och en skön cafékänsla.

Dekorera mera

Att dekorera sin kaffehörna gör den extra trivsam. Växter är ett enkelt sätt att få in färg och fräschör, och pelargoner är ett bra val som passar både i balkonglådan, rabatten och krukor inne eller ute. Pelargoner finns i hundratals olika varianter så du lär hitta någon som faller dig i smaken.

Kafferelaterade dekorationer är en kul touch, och du kan hitta många stilrena tavlor och affischer med motiv som kaffebönor. Snygga kaffemuggar och bryggare kan också utgöra dekorationer i sig om du låter dem stå framme.

Någonstans att sitta

Någonstans att sitta skönt är centralt när du ställer iordning din kaffehörna. Hur många sittplatser du vill ha är upp till dig: kanske vill du ha plats för en partner och en eller flera gäster, eller vill du ha din kaffehörna helt för dig själv? Oavsett är det viktigt att du kan göra dig bekväm och koppla av. I vardagsrummet passar fåtöljer och ett stadigt bord att ställa muggarna på, medan barstolar och en vägghängd hylla blir bra i ett mindre kök.

Förvara kaffe och maskiner

Ska du tillaga kaffet i kaffehörnan behöver du plats för kaffe, maskiner och andra tillbehör. Har du ont om utrymme är en mindre bryggare och en liten kaffekvarn som du maler med för hand bra alternativ. Vill du förvara kaffebönorna eller malt kaffe på plats i hörnan så tänk på att kaffet trivs bäst i mörka, svala utrymmen. Därför är det en bra idé att använda ett bord med skåp eller lådor till hörnan, alternativt skaffa en tätförslutande burk.

Olika kaffemaskiner