Numer finns många olika sorters kaffebryggare på marknaden, och det kan vara överväldigande att försöka hitta rätt för just din smak och plånbok. Som en hjälp på vägen kommer här fyra förslag på populära kaffebryggare, samt deras för- och nackdelar.

Filterbryggare

Filterbryggaren är nog vad de flesta ser framför sig när det talas om kaffebryggare. Ett klassiskt val som nästintill sköter sig själv. Många moderna bryggare har funktioner där du kan förbereda kaffet kvällen innan och ha varmt, nybryggt kaffe på morgonen. Ett bra val för den stressade med andra ord, om än inte det mest spännande kaffet. Testa att mala dina bönor själv för större variation.

En elektrisk bryggare drar förstås också mycket el, särskilt om den används varje dag. Oroar du dig för din elförbrukning kan du dock teckna avtal med Tibber.com/se/ för att enkelt byta till förnybar el.

Priser och kvalitet kan variera stort mellan olika bryggarmärken, och du måste komma ihåg att köpa till kaffefilter.

Aeropress

En plasttingest som blir en mångsidig bryggare när man väl fått kläm på den. Lätt att rengöra. Brygger dock inga stora mängder, och kräver speciella filter.

Espressomaskin

En äkta baristaupplevelse hemma, som är svår att misslyckas med. En bra maskin är dock väldigt dyr, och många är stora och otympliga. De kan också vara krångliga att rengöra. Detta är ännu en bryggare som kräver mycket el, så den miljömedvetne kaffedrickaren rekommenderas att exempelvis skaffa Tibbers app hos Tibber.com/se/ för att få koll på elförbrukningen och hålla den nere. Kort sagt ett alternativ som kräver mycket men som ger mycket tillbaka, dock kanske främst för de största kaffefantasterna.

Mokabryggare

En klassiker i italienska hem, med ett fåtal beståndsdelar som är lätta att hålla efter. Kaffet värms enkelt på spisen men kräver uppsikt och bränns lätt. Mokabryggaren gör små, starka mängder kaffe som inte faller alla i smaken, men är ett bra espressoalternativ för små hem och plånböcker.