Både den första snusen på morgonen och den efter maten har ofta stor plats i en snusares hjärta. Vid de två tillfällena smakar snusen oftast lite godare. En snusare kan längta efter de tillfällena och verkligen uppleva stor njutning. För kaffeälskaren finns det numer även snus med kaffesmak. Till exempel finns Velo mini i smakerna kaffe, röd druva och två smaker i mint. Velo mini är små prillor som är rektangulära och små, vilket gör att de ligger väldigt diskret under läppen.

Styrkan på Velo mini varierar mellan 1 och 3. Nikotinhalten i Velo mini varierar mellan 8 till 16 mg/g. Velo mini är perfekt om du vill ha en snus i munnen men du inte vill att det ska synas. Att ta en snus med kaffesmak kan faktiskt vara bra om du vill stilla ditt kaffesug och hålla nere på koffeinintaget.

Nikotin påverkar koffeinupptaget

Koffein och kaffe är två olika stimulerande substanser som människor njutit och använt i århundranden. Det många inte vet är att nikotin har en slags nedbrytande effekt på koffein som finns i kroppen. Det innebär att nikotinet påverkar kroppens förmåga att absorbera koffeinet. Det gör att snusare behöver mer kaffe än en person som inte snusar för att få samma effekt av koffein. Det är inte sällan så att en snusare som slutar snusa mår illa av samma mängd koffein som intagits under tiden hen snusade. Om du ska sluta snusa kan det vara bra att veta om det innan för att undvika illamående.