En vanlig kombination är kaffe och snus. Kaffe, liksom snus kommer i många olika varianter och smaker. Att man smaksätter både kaffe och snus med alla möjliga olika smaksättningar blir allt vanligare. Man testar också vad som passar med kaffe, respektive snus. En kombination som inte är så vanlig, men har påträffats vara en god kombination, är mint och kaffe. En variant är velo ice cool, som är en nikotinpåse med smak av mint. Det kan kännas som en typ av snus eftersom man använder den på samma sätt som snus. Således är det en bra kombination för de som gillar kaffe och mint.

Ekologiskt kaffe

Att välja ekologiskt kaffe är både bra för miljön och den biologiska mångfalden. Detta för att framställningen av ekologiskt kaffe är skonsammare mot miljön, men också för att det är giftfritt och ger odlarna bättre betalt. Ekologiskt kaffe odlas utan några bekämpningsmedel och därmed är det mindre skadligt för hälsan. Nog för att ekologiskt kaffe är dyrare, men det bidrar till att odlarna kan producera mer ekologiskt, samt få en bättre kvalité på skörden.

Vad är kaffe?

Kaffe kommer från rostade bönor som kommer kommer från bär. Bären i sin tur kommer från kaffebuskar. De två mest odlade kaffesorterna är Robusta och Arabica. I Sverige får man oftast bönorna levererade, som man sedan rostar. Bönorna importeras oftast från Brasilien, Peru och Kenya. Sverige är också ett av de länder där man dricker mest kaffe och ligger i topp tio när det kommer till kaffekonsumtion.