Det finns många sätt att gå tillväga om du vill göra dig en härlig och svalkande kaffedrink till sommaren. Grekerna är till exempel kända för sina kalla kaffedrinkar som frappe och freddo Cappuccino. Annars kan du också satsa på en traditionell iskaffe med mjölk och isbitar. Om du tycker smaken är lite för besk går det ha i lite socker eller något annat sötningsmedel som du tycker är lämpligt.

Ett hållbart recept med isbitar

Om du vill kunna göra hållbart kaffe och även slå ett slag för miljön kan du frysa in vanligt bryggkaffe i en ishållare. Ofta när man gör bryggkaffe blir det en liten slatt kvar som bara hälls ut. Genom att frysa in detta har du istället en bra bas för iskaffe. När isbitarna har fryst kan du plocka fram ett par av dem och slå på iskall mjölk. Sedan rör du om och låter de smälta. Svårare än så behöver det inte vara att göra en iskaffe. Du kan självfallet ha i lite sötningsmedel om du tycker att det blir godare. Det är också ett väldigt bra alternativ eftersom du snabbt kan plocka fram det ur frysen.