Cold brew är en av de hetaste trenderna om vi tittar på kaffevärlden. Det förväxlas ofta med iskaffe men är inte riktigt samma sak. Cold Brew bryggs nämligen på kallt vatten vilket för att du får ut mer smak i kaffet. Även om många väljer att köpa det på cafe kan du enkelt göra det själv hemma. Du behöver bara ta valfritt grovmalet kaffe och blanda med en liter kallt vatten. Detta sätter du sedan i kylen i upp till 18 timmar under ett lock. Sedan är det bara att filtrera kaffet genom ett filter och servera i ett stort glas. Servera gärna med isbitar så det blir riktigt kallt.

Skillnaden mot iskaffe

Som du hör är det främst bryggtiden som skiljer sig när man pratar om Cold Brew. Det ska ligga riktigt länge i vatten för att du ska få fram alla de goda smakerna. Man kan med andra ord säga att det är ett slags kaffekoncentrat. Du kan självfallet servera det ihop med mjölk ifall du inte gillar att dricka svart kaffe. Många byter idag ut mjölken mot ett växtbaserat alternativ som havremjölk då det är skonsammare mot miljön.

En stor anledning till att cold brew har blivit så populärt är för att det får en väldigt len och söt smak som älskas av många. Det har inte den där bittra smaken som du kan få när du brygger varmt kaffe. Därför ställs det också mycket högre krav på vilka bönor som används till kallt kaffe.