Ska du gå på dejt för första gången och vill göra något som är både trevligt och avslappnande? Då är fikadejten det absolut bästa valet – åtminstone om man ska fråga Stockholmarna. En studie som utfördes visade att majoriteten av alla som tillfrågades såg sig själva dricka en god kopp kaffe och äta en smaskig tårtbit när de samtalade med den de tycker om.

Att fika tillsammans är ett mycket bra och lätt sätt för dig och din dejt att lära känna varandra bättre. Det spelar ingen roll om ni har träffats på dejtingsidor eller i det verkliga livet – en kopp kaffe blir aldrig fel. På ett fik behöver man inte skrika till varandra för att försöka överrösta den dunkande musiken på krogen och ni behöver heller inte oroa er för den pinsamma tystnad som kan uppstå på ensamma promenader. I Stockholm finns det mängder med fina, bra och mysiga caféer som ni kan välja mellan, men det betyder inte per automatik att du vet var du vill ta din dejt. Vi har rannsakat Stockholms bästa fikaplatser och satt ihop en lista med våra absoluta favoriter för kaffeälskaren!

Mysiga caféer för en lyckad kaffedejt

Med dejtingsidor kan du enkelt komma i kontakt med andra människor som är ute efter att lära känna nya personer eller som vill hitta kärleken. Att prata över nätet är för många ett mycket tryggt sätt att komma i kontakt med folk, men någon gång är det dags att faktiskt träffas på riktigt. Vad är då trevligare än att njuta av en god kopp kaffe tillsammans?

Espresso House – Stort utbud av olika typer av kaffe såväl som kylda kaffedrinkar. Espresso House finns dessutom på många olika platser i Stockholm, vilket gör den enkel att hitta till. Som trevligt tillbehör kan ni antingen välja en god grillad macka eller en riktigt söt och välsmakande tårtbit.

Rosendals Trädgård – Rosendals Trädgård är en riktig storfavorit och ett självklart val för alla kaffeälskare som vill dejta på ett mer annorlunda café. Här kan ni nämligen inte bara njuta av nybryggt kaffe av bästa sort, utan ni kan också vandra ut i trädgården och småprata om vädret tillåter.

Under Kastanjen – Under Kastanjen är både café, bistro och bar i ett och ligger i hjärtat av Gamla stan. Det gör caféet till ett av de mest närliggande för de allra flesta. Precis som namnet beskriver ligger caféet under ett riktigt stort och majestätiskt kastanjeträd.