Tassimo är en av de främsta automatiska kaffemaskinerna efter Nespresso. Den stora skillnaden är att de inte bara fokuserar på kaffe utan även har drycker som te och choklad. De har även ett stort antal drycker där du kombinerar en mjölkpodd och en kaffepodd. Tassimo kommer från början från Frankrike och lanserades för första gången 2004. Nu finns maskinerna i ett stort antal länder inklusive Sverige. Om du är intresserad av att köpa en sådan maskin finns dem i de flesta elektronikbutiker som Elgiganten och NetonNet. Det är Bosch som ligger bakom själva maskinerna.

Så fungerar en Tassimo-maskin

Det är väldigt enkelt att använda en Tassimo. Det enda du behöver göra är att lägga den speciella podden i rätt läge och trycka på start. Varje podd har en streckkod som avläses mot ett fönster. Om du ska ha en kaffe med mjölk lägger du först i podden med mjölk och sedan kaffet. Det är väldigt viktigt att det lilla fönstret som läser av streckkoden är ren annars kommer det inte att fungera. Detta kan du läsa mer om i din bruksanvisning när du köper maskinen. Streckkoden berättar för maskinen vad det är för kaffe, hur het temperaturen ska vara och hur länge den ska brygga. Det tar mellan 30 sekunder till 1 minut att brygga en kopp.

Det finns flera olika maskiner

Du kan välja mellan flera olika Tassimo-maskiner som kommer i olika färger och modeller. De skiljer sig inte så mycket mer än i utseende och små finesser. Tekniken är alltid densamma oavsett vilken av dem du väljer. Det finns också ett väldigt brett utbud av Tassimo-kapslar i Sverige. Tyvärr kan du inte köpa dem direkt från Tassimos hemsida utan i en butik. Några exempel på märken som gör kaffe för Tassimo i Sverige är Gevalia, Milka och Baileys. De brukar även släppas lite nya smaker med jämna mellanrum så det kan du absolut hålla utkik efter. En Tassimo håller väldigt länge så länge du rengör den och sköter om den som du ska. Det är viktigt att du avkalkar med jämna mellanrum genom ett program som står beskrivet i manualen. Det spelar ingen roll om du bor i ett kalkrikt område eller inte. det bör göras så ofta som det rekommenderas oavsett.