Nespresso är utan tvekan en utan världens mest kända kaffetillverkare. Deras reklamfilmer med George Clooney och dess slogan ”What else” har fått genomslag över hela världen. De har dessutom en rad lyxiga butiker där du kan köpa både deras kaffe och deras maskiner. Om du är på jakt efter en riktigt lyxig kaffemaskin finns det knappast något bättre alternativ. De tillverkar automatiska kaffebryggare där du lägger i en ”podd” i apparaten. Sedan fyller du bara på vattentanken med vatten och trycker på en knapp. Till vissa maskiner ingår det även mjölkskummare som gör en fluffig och härlig mjölk.

Vilken maskin ska du välja?

Det finns ganska många olika modeller av Nespressomaskiner och det kan vara klokt att jämföra dem innan du bestämmer dig. De är ganska dyra i inköp jämfört med andra kaffemaskiner på marknaden så det är viktigt att du gör ett bra val. Något som kan vara bra att veta är att vissa maskiner har speciella kapslar. Dessa går endast att beställa från Nespressos officiella hemsida och säljs inte i några vanliga butiker. Det är också bra att fundera över om du vill att den ska ha en mjölkskummare eller inte. Det går även att köpa en mjölkskummare separat om du hellre vill det.

Kapslar från flera olika tillverkare

En stor fördel med att köpa en kaffemaskin från Nespresso är det stora urvalet av kapslar. Det är inte bara Nespresso själva som tillverkar dessa utan även en rad andra företag. Du kan bland annat köpa kapslar från Gevalia, Starbucks, Lavazzo och Jacobs. Många av dem kommer med smak och det finns även koffeinfria alternativ. Nespresso är även duktiga på sälja sina egna tillbehör till maskinerna för att du ska få en bättre smakupplevelse. På deras hemsida hittar du allt från olika koppar till choklad och småkakor. Dessa är speciellt framtagna för att passa till Nespresso.

Finns både kalla och varma kaffe

Det spelar ingen roll om du föredrar iskaffe eller vanligt kaffe för du kommer enkelt kunna hitta kapslar som passar. Om du till exempel gillar iskaffe kan du beställa kapslar som är avsedda för detta. Däremot går det inte få ut ”kallt kaffe” ur maskinen utan du kompletterar med kall mjölk och isbitar. Det finns flera goda recept på nätet om du vill ha tips gott och enkelt iskaffe.

Vid juletider brukar det också finnas flera varianter av julkaffe som enbart går att köpa under December månad. Dessa är perfekta om du vill komma i stämning inför julen. Det brukar även gå att beställa en julkalender där du får en kaffe i varje lucka. Det är ett spännande och lite annorlunda sätt att räkna ner inför julen. Du kan köpa en till dig själv eller ge bort i present.