Dolce Gusto är ytterligare en populär kapselmaskin som säljs i Sverige. Det är märket NESCAFÉ som ligger bakom dessa maskiner. Kapslarna är konstruerade så du får perfekt kaffe varje gång du brygger en kopp. Det finns en mängd olika drycker och både mjölkbaserade kaffe och vanliga varianter. Det är också ett vanligt alternativ i butiker och du kommer säkerligen hitta smaker i din närbutik. De har även choklad och te vilket är ett stort plus i kanten.

De olika typerna av maskinerna

När du ska välja din Dolce Gusto maskin har du i princip två olika val. Det finns en variant med en digital display där du kan ställa in hur mycket kaffe varje kapsel ska brygga. På så sätt är du säker på att kaffet blir precis så som det är tänkt. Det finns också en lite billigare variant där du själv bestämmer hur länge kaffet ska rinna. Det är alltså upp till dig att bestämma hur starkt eller svagt varje dryck ska vara. De flesta föredrar dock den förstnämnda varianten. Om du dock inte har så stor budget kan den andra varianten vara ett bra alternativ. Du hittar maskinerna hos majoriteten av alla butiker som fokuserar på hem och hushåll.

Exempel på olika kaffesorter

Det finns som vi tidigare nämnde en rad olika kaffesorter och märken som Zoegas och Starbucks har varit med och lanserat sina egna smaker. Det finns även en rad olika sorter som passar dig som hellre vill ha en kall dryck. Här finns bland annat Cold Brew och Iskaffe. Du kan även testa på en rad olika chokladdrycker vilket också passar dig som har barn hemma i hushållet.